Pruyssen Groep is al sinds 1966 uw partner op het gebied van hellende daken en vlakke gevelbeplating. Met kwaliteit als uitgangspunt, zorgen we bij ieder project opnieuw voor een onbezorgde uitvoering. Van informatie en advies tot levering en montage: bij Pruyssen ronden we uw project tot in de perfectie af.

Kwaliteit is onze kernwaarde

Niet alleen bij Pruyssen staat kwaliteit hoog in het vaandel. In de bouw is dit begrip onderhevig aan constante verandering. Nieuwe materialen en technologische ontwikkelingen zorgen dan ook voor regelmatige verbetering van de werkwijze.

Wanneer u voor uw daken en gevels kiest voor Pruyssen, kiest u dus voor kwaliteit. Als moderne specialist streven we dat sinds jaar en dag al na.

Want wist u dat wij:

  • Als gerenommeerd dealer van diverse merken een totaal concept leveren en monteren?
  • Als eerste in Nederland het KOMO procescertificaat voor het aanbrengen van gevelbeplating met behulp van lijmsystemen (BRL 4104) behaald hebben?
  • Het KOMO procescertificaat aanvullen met het VCA veiligheidscertificaat voor aannemers, wat zorgt voor constante kwaliteit in uitvoering?
  • Milieubewust werken? Om die reden hebben wij het FSC® certificaat behaald. Al het hout dat wij gebruiken is afkomstig uit verantwoord bosbeheer
  • Pruyssen groep onderschrijft de Toepassing van de fundamentele FSC-arbeidsvoorwaarden. Indien gewenst kunt u die opvragen.
  • Continu de markt volgen en nieuwe producten toetsen op hun praktische toepassing?

Onze historie in vogelvlucht

Hoewel kwaliteit altijd al een kernwaarde is geweest, zijn hier vanzelfsprekend vele jaren aan vooraf gegaan. Dat begon in 1966 met Jan Pruyssen Senior.

foto busjes 70-er jaren

1 april 1966: Een eigen onderaannemings- en timmerbedrijf

Op 1 april 1966 startte Jan Pruyssen Senior zijn eigen onderaannemings- en timmerbedrijf. Met een kantoor aan huis en zijn vrouw als rechterhand, nam hij de eerste projecten aan. Het bedrijfje hield zich voornamelijk bezig met de bouw van kippenschuren, stallen en gemeentewoningen.

20 februari 1967: Personeel

Bijna een jaar later kreeg Pruyssen het eerste personeelslid in dienst. Na 43 jaar trouwe dienst ging hij met pensioen.

December 1972: Naamsverandering

In december 1972, zes jaar na de oprichting, was het tijd voor een andere naam. De naam werd veranderd in Timmer- en Dakdekkersbedrijf Pruyssen B.V.

1976: Een eigen opslagloods

Na 10 jaar werd de eerste, eigen opslagloods gebouwd. Deze loods was bedoeld voor de stalling van transportbusjes en de opslag van materialen.

In deze tijd was het monteren van golfplaten uitgegroeid tot een specialiteit. Opdrachten kwamen van een groot aantal handelaren in bouwmateriaal. Op stallen, loodsen en woningen werden vele honderdduizenden m2 toegepast. De monteurs van Pruyssen monteerden de daken van bijna alle groenteveilingen in Barendrecht, Wervershoof, Poeldijk, Breda, Bleiswijk en Delft-Westerlee. Ook werden er vele honderden woningen in Lelystad, Almere en Rotterdam voorzien van golfplaten en leien.

1980: Dealerschap van Eternit

Rond 1980 werd het dealerschap van Eternit geworven. Tot op de dag van vandaag werkt Pruyssen nog altijd goed samen met deze partner. Sinds dit dealerschap kan zowel de montage, als de levering van golfplaten en leien verzorgd worden.

Hier ontstond tevens een aparte B.V.: Handelsonderneming JaWiDi B.V. Na een aantal jaren werden de handelsactiviteiten ondergebracht in het tegenwoordige Handels- en Montagebedrijf Pruyssen B.V.

1987: Nog meer loodsen

De montageactiviteiten bleven niet langer beperkt tot golfplaten en leien daken. Toen er ook vlakke gevelbekledingen werden uitgevoerd, moest er worden uitgebreid. Om die reden werden er in 1987 drie nieuwe loodsen gebouwd. Hier werd een modern zaagcentrum voor gevelbeplating ingericht. Tevens werd hier een scala aan gevelplaten, profielen, hout en isolatie opgeslagen.

In deze tijd was Pruyssen al montagedealer geworden van de meeste fabrikanten van gevelplaten. Zo mogen wij partijen als Abet, Eternit, IBS, NiboStone, Resopal, Plastica, Rockpanel, Trespa en SVK tot onze partners rekenen.

1993: Einde asbest

In 1993 werd het verboden om met asbest te werken in dak- en gevelmaterialen. Al deze producten werden dan ook asbestvrij. Het inmiddels opgerichte zusterbedrijf Removas Asbestverwijdering B.V. verwijderde op grote schaal asbesthoudend materiaal. Om die reden werd tevens het KOMO procescertificaat Algemeen Asbest verwijderen behaald.

Ook een aantal van onze dak- en gevelmonteurs werd om- en bijgeschoold naar gecertificeerd asbestverwijderaar of deskundig toezichthouder asbestsloop. De levering en montage van te vervangen dak- of gevelbeplating werd door Pruyssen verzorgd.

Mei 2001: Bedrijfsoverdracht aan zoons Jan en Wilco

In mei 2001 droeg Jan Pruyssen Senior de dagelijkse leiding van zijn bedrijven over aan zoons Jan en Wilco. Met de uitvoering en de leiding binnen de Pruyssen Groep beschikten zij op dat moment al over een aantal jaren ervaring.

Mei 2019:

Zusterbedrijf Removas Asbestverwijdering B.V. wordt verkocht aan een ander bedrijf.

Specialist op het gebied van dakbedekking en gevelbekleding

Pruyssen is uitgegroeid tot een gerenommeerde specialist op het gebied van dakbedekking en vlakke gevelbekledingen. Dat we bekend staan om onze kwaliteit en perfecte uitvoering, maakt ons trots op onszelf. Daar werken we dan ook hard voor.

Vele kantoren, appartementsgebouwen, flats en winkels werden door de jaren heen voorzien van prachtige gevels. Ook vormen de levering en montage van golfplaten en leien nog steeds een belangrijk onderdeel binnen de Pruyssen Groep.

Wat kunnen we voor u betekenen? Bekijk onze projecten, onze werkzaamheden in daken en gevels of neem direct contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Contact opnemen