Pruyssen Groep

Uw partner op het gebied van hellende daken, vlakke gevelbeplating en asbestsanering. In de bouw is het begrip kwaliteit aan constante verandering onderhevig. Immers, nieuwe materialen en technologische ontwikkelingen vragen om een regelmatige verbetering van de werkwijze.

Pruyssen Daken en Gevels

Kiest u voor Pruyssen Daken en Gevels dan kiest u voor kwaliteit:

  • Pruyssen is een moderne specialist op het gebied van hellende daken en vlakke gevels.
  • Als gerenomeerd dealer van diverse merken leveren en monteren wij een totaal concept.
  • Als eerste in Nederland hebben wij het KOMO Procescertificaat voor het aanbrengen van gevelbeplatingen met behulp van lijmsystemen (BRL 4104) behaald. Samen met ons VCA* veiligheidscertificaat voor aannemers staat dit KOMO Procescertificaat borg voor een constante kwaliteit in de uitvoering.
  • Pruyssen is ook milieubewust. Zij heeft daarom het FSC certificaat en het PEFC certificaat behaald. Beide certificaten geven u de garantie dat al het gebruikte hout afkomstig is uit verantwoord bosbeheer.

Pruyssen Daken en Gevels volgt continu de markt en toetst nieuwe producten op hun praktische toepassing.

Historie

foto busjes 70 er jaren - kopie kopie

Op 1 april 1966 startte Jan Pruyssen Senior zijn eigen onderaannemings-en timmerbedrijf. Kantoor hield hij aan huis en zijn vrouw was zijn rechterhand. Het bedrijfje hield zich bezig met de bouw van kippenschuren, stallen en gemeentewoningen.

Op 20 februari 1967 kwam het eerste personeelslid in dienst. Deze is na 43 jaar trouwe dienst met vroegpensioen gegaan. In december 1972 werd de naam veranderd in Timmer- en Dakdekkersbedrijf Pruyssen B.V.

In 1976 werd de eerste, eigen opslagloods gebouwd voor de stalling van de transportbusjes en de opslag van materialen. Inmiddels was het monteren van golfplaten uitgegroeid tot een specialiteit. Er werd gewerkt voor een groot aantal bouwmaterialenhandelaren.

Vele 100 duizenden m² werden er toegepast op stallen, loodsen en woningen. Zo legden de monteurs van Pruyssen de daken van bijna alle groenteveilingen in Barendrecht, Wervershoof, Poeldijk, Breda, Bleiswijk en Delft-Westerlee. Ook werden er vele honderden woningen in Lelystad, Almere en Rotterdam voorzien van golfplaten en leien.

Rond 1980 werd het dealerschap van Eternit verworven, waardoor zowel de montage als ook de levering van golfplaten en leien verzorgd kon worden. Hiervoor is een aparte BV opgericht te weten: Handelsonderneming JaWiDi b.v.

Na een aantal jaren werden de handelsactiviteiten ondergebracht in wat inmiddels het Handels- en Montagebedrijf Pruyssen B.V. heette. De montageactiviteiten bleven niet langer beperkt tot golfplaten en leiendaken, maar ook vlakke gevelbekledingen werden uitgevoerd. Er waren daartoe in 1987 een 3-tal loodsen gebouwd, waarin een modern zaagcentrum voor gevelbeplating werd ingericht en waar een scala aan gevelplaten, profielen, hout en isolatie werd opgeslagen.

Pruyssen Daken en Gevels B.V., zoals het bedrijf inmiddels heette was al montagedealer geworden van de meeste fabrikanten van gevelplaten, zoals Abet, Eternit, IBS, NiboStone, Resopal, Plastica, Rockpanel, Trespa en SVK.

Einde asbest

Vanaf 1993 mocht er geen asbest meer verwerkt worden in dak- en gevelmaterialen. Al deze producten werden asbestvrij. Op grote schaal werd er vanaf die tijd asbesthoudend materiaal verwijderd door het zusterbedrijf dat inmiddels was opgericht: Removas Asbestverwijdering B.V. Daartoe was het KOMO Procescertificaat Algemeen Asbestverwijderen behaald.

Ook een aantal dak-/gevelmonteurs werd om- en bijgeschoold naar gecertificeerd asbestverwijderaar of Deskundig Toezichthouder Asbestsloop. De levering en montage van eventueel te vervangen dak- of gevelbeplating werd door Pruyssen Daken en Gevels verzorgd.

In mei 2001 droeg Jan Pruyssen senior de dagelijkse leiding van zijn bedrijven over aan zijn beide zoons: Jan en Wilco. Zij beschikten al over een aantal jaren ervaring met de uitvoering en de leiding binnen de Pruyssen Groep.

Pruyssen Daken en Gevels is in de laatste 10-15 jaar uitgegroeid tot een gerenommeerde specialist op het gebied van de vlakke gevelbekledingen. Het bedrijf staat bekend om zijn kwaliteit en perfecte uitvoering van de projecten. Vele kantoren, appartementengebouwen, flats en winkels werden voorzien van prachtige gevels. Ook vormen de levering en montage van golfplaten en leien voor woningen en bedrijfsgebouwen nog steeds een belangrijk onderdeel binnen de Pruyssen Groep.

Op de pagina projecten ziet u daarvan een aantal voorbeelden.