Naast bovenstaande mogelijkheden biedt Pruyssen ook vlakke beplating. Dit is erg populair bij moderne gebouwen. Onze timmerlieden en gevelmonteurs zijn in staat uw project tot in de perfectie af te ronden. Daarnaast kunnen wij ook de achterconstructie aanbieden voor de gevelbeplating. Dit verzorgen we compleet met:

 • Houten of aluminium regels
 • Ankers
 • Hoeksteunen
 • Folie
 • Isolatie

Vlakke plaat

Een vlakke plaat als gevelbekleding is een goede oplossing voor strak en modern ogende projecten. Samen met meerdere partners biedt Pruyssen vlakke platen in verschillende materialen en uitvoeringen, welke zorgen voor kwalitatieve, duurzame en eigentijdse gevels.

Vlakke gevelbeplating door Pruyssen

Bij Pruyssen beschikken onze timmerlieden en gevelmonteurs over jarenlange ervaring en kennis op het gebied van vlakke platen. Op deze manier zijn we in staat uw project tot in de perfectie aan te pakken en af te ronden. Wist u dat we bij Pruyssen ook de achterconstructie voor uw vlakke plaat aanbieden? Dit bieden we compleet met:

 • Regels van hout of aluminium
 • Ankers
 • Hoeksteunen
 • Folie
 • Isolatie

Voor de bevestiging van uw vlakke platen zijn er verschillende mogelijkheden. Lees hiervoor verder op onze pagina over gevelplaat bevestiging of neem direct contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Wanneer u kiest voor een vlakke plaat op uw gevels, kunnen wij deze leveren en monteren in verschillende materialen. Hieronder leest u meer over de kunststof-, vezelcement-, HPL-, composieten- en steenwolvezel mogelijkheden voor vlakke platen.

Volkern kunststof vlakke plaat van Trespa

Trespa

Trespa is een internationale en toonaangevende partij op het gebied van architectonische plaatmaterialen, waaronder de vlakke platen. Door deze samenwerking levert en monteert Pruyssen de volkern kunststof vlakke plaat op grote schaal en in verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo kunt u kiezen uit de kleuren:

 • Uni Colours
 • Metallics
 • Naturals
 • Wood Decors
 • Lumen
 • Focus

Hiernaast kunt u een keuze maken uit specifieke structuren. Deze structuren zorgen voor een unieke matte of juist meer glanzende uitstraling van uw vlakke plaat.

 • Satin
 • Matt
 • Rock
 • Diffuse, Oblique en Specular

Vlakke beplating van vezelcement

Naast kunststof leveren en monteren wij een ruim aanbod aan vlakke platen van vezelcement. Vezelcement is een mineraal composietmateriaal met uitstekende fysische en esthetische eigenschappen. Voor dit populaire plaatmateriaal zijn wij dealer van de grootste en bekendste fabrikanten van de vlakke plaat. Hieronder informeren wij u graag over de bekendste vlakke platen van vezelcement die wij verwerken.

Eternit Equitone

Eternit Equitone staat voor architectonische materialen voor gevelbekleding met wereldbekendheid. Daarbij verwijst de naam naar de textuur en het uniek aanvoelen van vezelcement. Benieuwd naar de texturen? Bekijk ze hieronder.

Linea - Tectiva - Natura - Pictura - Textura

eternit

Vlakke plaat van SVK

De vezelcement vlakke plaat van SVK zien wij bij Pruyssen als een inspiratie voor iedere architect, aannemer en bouwheer. Naast een hoge kwaliteit en een uitgesproken duurzaam karakter, biedt deze oplossing ongekende variatie- en combinatiemogelijkheden. Zo kunt u uw eigen vlakke plaat samenstellen uit een ruim kleurenpalet en vele vormen en afmetingen.

Feitelijk passen deze vlakke platen dus in ieder ontwerp. Wij denken graag met u mee voor de juiste keuze. Hieronder vindt u meer informatie over de vlakke platen van SVK.

Ornimat - Decoboard - Puro Plus - Colormat

SVKCembrit

Cembrit

Op het gebied van multifunctionele (vezelcement) bouwproducten is Cembrit één van de grootste producten in Europa. Met een groot aanbod, is het wellicht lastig om de juiste keuze te maken. Wel is het belangrijk het juiste materiaal te kiezen. De vlakke platen van Cembrit zijn gemaakt van duurzaam vezelcement en zorgt hierdoor voor minimaal onderhoud. Welke vlakke plaat matcht met uw project?

Patina Solid - Transparent - Cover- RAW

FibreC

Voor het ontwerp van geventileerde gevels zijn de grootformaat vlakke platen van FibreC een interessante mogelijkheid. De inspirerende wereld van kleuren, structuren en oppervlakken zorgen voor een veelzijdigheid aan keuzemogelijkheden.

Deze vele mogelijkheden kunnen het u lastig maken. Bij Pruyssen voorzien wij u graag van een uitgebreid advies over dit assortiment.

HPL vlakke platen

HPL staat voor High Pressure Laminate en deze vlakke plaat kent drie sterke eigenschappen: kleurecht, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Bij Pruyssen heeft u de keuze uit een breed assortiment. Onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van de HPL vlakke plaat zorgt voor onbezorgde levering, montage en afronding. De bekendste merken zijn Plastica, Abet en Resoplan.

Plastica

Plastica Massief NT biedt kunststof vlakke platen van hoge kwaliteit. De gevelbekleding is standaard uitgevoerd volgens brandclassificatie Euroklasse B en heeft een ruime keuze is kleuren.

Plastica

Abet Laminati

De HPL MEG® (Material Exterior Grade) kunststof vlakke platen van Abet Laminati zijn massief en zelfdragend. De panelen zijn speciaal ontwikkeld voor buitentoepassingen, waaronder gevels. Met bijzondere technische eigenschappen en een breed palet aan kleuren, is het uiterst geschikt én stijlvol voor bouwkundige toepassingen. Het is dan ook een interessant alternatief voor traditionele materialen.

abet-logoB

Resoplan

De vlakke plaat van Resoplan hebben door hun kernmaterialen geringe doorbuiging en uitzetting. De platen kunnen dus met grote hart op hart afstand worden gemonteerd. Door UV impregnatie én -folie zijn de vlakke platen volledig weersbestendig en kennen een productgarantie van 10 jaar.

resopal

Composieten vlakke platen

Een composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. Dit houdt in dat kunststoffen worden versterkt met vezels, welke zorgen voor trekkrachten, drukkrachten en schuifspanningen van uw vlakke plaat. In ons vakgebied kennen wij onder andere de producten van pioniersbedrijf Steni:

 • Steni Colour is een vlakke plaat van een met een glasvezel gewapende polymeercomposiet. Voor u komt dat gemakkelijker gezegd neer op een glad oppervlak van elektronisch gehard acryl in 44 mogelijke standaardkleuren en 3 glansgraden. Daarnaast is dit product leverbaar in een onbeperkt aantal speciale kleuren uit het NCS-, RAL- en BS-kleurensysteem.
 • Steni Nature is in de basis hetzelfde als Steni Colour, maar heeft een oppervlak van gemalen natuursteen uit verschillende delen van Europa. U kunt hierbij kiezen uit 17 kleuren natuursteen.
 • Steni Vision zijn vlakke platen gemaakt van steencomposiet. U heeft hierbij de keuze uit 14 standaardontwerpen en 2 glansvarianten.

Vlakke plaat van steenwolvezel

Rockpanel – onderdeel van de Rockwool Groep – biedt vlakke platen van steenwolvezel, gemaakt van het basalt gesteente. De platen zijn eigentijds, kostenefficiënt en duurzaam. Deze vlakke platen worden toegepast voor de afwerking van gevels en detailleringen rondom het dak. Meestal betreffen dit geventileerde constructies.

Het robuuste, maar flexibele plaatmateriaal sluit perfect aan bij de hedendaagse organische vormen en duurzaamheid. Met een sterke nadruk op lage kosten en een korte installatietijd, is en blijft dit een goede keuze.

Vlakke platen van Pruyssen

Bij Pruyssen kunnen we ons goed voorstellen dat u door de bomen wellicht het bos niet meer ziet. Wanneer u kiest voor een vlakke plaat tegen uw gevels, wilt u echter wel de juiste keuze maken. Neem daarom zeker contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag en denken altijd met u en uw project mee.

Contact opnemen