Bent u nog op zoek naar het juiste materiaal voor uw gevelbekleding? Bij Pruyssen geven wij u graag meer informatie en advies. Hierbij heeft u de keuze uit materialen als:

 • Vezelcement
 • Volkern kunststof
 • HPL
 • Steenwolvezelplaat

De bevestiging kan gebeuren op drie manieren:

 • RVS Torxschroeven in kleur
 • Een aluminium draagconstructie
 • Lijmsysteem

Gevelplaat bevestiging

Gevelplaten kunnen op verschillende manieren aan uw gevels worden bevestigd. Bij Pruyssen werken wij met drie verschillende methoden voor gevelplaat bevestiging. We onderscheiden hier een zichtbare, een semi-blinde en een blinde bevestiging. U zult hieronder ontdekken dat wij zelf voorstander zijn van de blinde gevelplaat bevestiging.

Zichtbare of semi-blinde gevelplaat bevestiging

Gevelplaat bevestigingen die altijd (deels) zichtbaar zijn, zijn schroeven en geschroefde strips. Wanneer u kiest voor in kleur gelakte schroeven, zullen deze altijd zichtbaar zijn. Dit kan een stijlvol effect geven aan uw gevelplaten.

Een andere optie is het gebruik van aluminium geschroefde strips in de verticale voegen. Dit zorgt voor een deels zichtbare (semi-blinde) gevelplaat bevestiging.

Een blinde bevestiging

Bij Pruyssen zijn wij terecht enthousiast over de mogelijkheid tot blinde gevelplaat bevestiging. Dit kan door middel van een aluminium ophangsysteem of een lijmsysteem. Zelf werken wij veel met het zeer voordelige én verantwoorde lijmsysteem.

Niet alleen bij ons is dat het geval. Het verlijmen van vlakke gevelbeplating is tegenwoordig niet meer uit de bouw weg te denken. Het lijmsysteem wordt dan ook door steeds meer opdrachtgevers en architecten gekozen. Wel zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan deze onzichtbare gevelplaat bevestiging.

Voorwaarden aan de blinde gevelplaat bevestiging (h2)

Ondanks dat het lijmsysteem een zeer verantwoorde bevestigingsmethode is, zijn er wel wat voorwaarden aan verbonden. Op deze manier zorgen we er in de branche voor dat er geen onaanvaardbare risico’s worden genomen op het gebied van gevelplaat bevestiging.

Kwaliteitsvorming

Een aantal lijmfabrikanten heeft besloten dat hun producten moeten voldoen aan de nieuwe norm BRL 4101.7: Lijm voor de bevestiging van gevelbeplatingen. Om dit na te streven, zijn alle te gebruiken lijmsystemen onderzocht in combinatie met een bepaalde gevelplaat. Hierbij is onder andere gekeken naar de uitzetting, absorptie en hechting.

Professionals op het gebied van gevelplaat bevestiging

Om de blinde gevelplaat bevestiging tot een kwalitatief resultaat te brengen, is er voldoende kennis en ervaring nodig. Om die reden is het verlijmen van gevelplaten in de bouw ook alleen voorbehouden aan specialistische bedrijven.

Gelukkig bent u bij Pruyssen in dat geval aan het juiste adres.

Ons kwaliteitshandboek

De procedures en dagelijkse checklisten over het verlijmen van gevelbeplatingen is opgenomen in ons kwaliteitshandboek. Hier staan tevens onze procedures over veilig werken. Onze professionals hebben bij ieder project een projectmap bij de hand, waarin een aantal berekeningen en checklisten zijn opgenomen. Op deze manier waarborgen wij bij Pruyssen een correcte uitvoering van het verlijmingsproces.

Een met succes afgeronde PLAC-cursus

Bij Pruyssen hebben al onze timmerlieden en gevelmonteurs met succes de zogenoemde PLAC- cursus afgrond. Dit staat voor Primaire Lijm Applicatie Cursus en behandelt de verschillende aspecten van een lijmsysteem. Hierbij kunt u denken aan:

 • De eigenschappen van een lijmsysteem
 • Krachten op een lijmsysteem
 • Applicatie van het systeem
 • De eigenschappen van verschillende plaatmaterialen
 • Mogelijke fouten in de applicatie

Gevelplaat bevestiging door Pruyssen

Bij Pruyssen hebben wij dus voldoende kennis, materialen en ervaring in huis om uw kostbare gevelbeplating uit handen te nemen. Wij werken onder andere samen met KOMO lijmsystemen als Dynamic Bonding Systems, Bostik en Innotec.

Dyn Bond Sys

Bostic

Bent u benieuwd wat wij voor uw gevels kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Contact opnemen