Pruyssen levert en monteert een breed assortiment aan gevelbeschietingen. Dit is gevelbekleding met een stijlvol uiterlijk van houten planken. U heeft hier zowel keuze uit een horizontale of verticale toepassing, als potdekselwerk, rabatdelen of alternerend.

Gevelbeschietingen is bekleding met het uiterlijk van houten planken. Bij Pruyssen leveren en monteren wij een breed assortiment aan gevelbeschietingen. Met een echte houtlook zorgen deze beschietingen voor een stijlvolle bekleding. Door de verschillende mogelijkheden in materialen, is er altijd een geschikte toepassing voor uw project.

De toepassing van gevelbeschietingen

Gevelbeschietingen kunnen zowel horizontaal, als verticaal toegepast worden. Daarnaast kunnen wij de beschietingen monteren als:

  • Potdekselwerk
  • Rabatdelen
  • Alternerend

Bekijk onze projecten voor een goed beeld van onze werkzaamheden. Het materiaal kunt u (of uw architect) zelf bepalen. U heeft hierbij verschillende keuzes.

Vezelcement

Vezelcement staat bekend om zijn lichte, maar toch stevige eigenschappen. Op die reden is het een populaire keuze als bouwmateriaal. Onze partner Eternit heeft toonaangevende kennis en ervaring op het gebied van vezelcementmaterialen.

Met hun (Sidings) Cedral gevelstroken zorgen zij voor een duurzame en decoratieve bescherming van gevels, geveldelen en bijgebouwen.

eternit

Steenwolvezels

Steenwol is een materiaal dat bestaat uit verschillende steensoorten. Na het smelten, mengen en slingeren zorgt een bindmiddel voor dit nieuwe bouwmateriaal dat veel voor isolatie wordt gebruikt.

Rockpanel, specialist in brandveilige gevelbeschietingen, biedt rabatdelen (Rockpanel Lines2) voor zowel horizontale, als verticale toepassingen. Deze innovatieve producten zijn een duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief voor rabatdelen van hout of kunststof. We zien dat dit materiaal veel in de woning- en utiliteitsbouw wordt toegepast (zowel nieuwbouw, als renovatie).

Rockpanel

Lees meer over Rockpanel Lines²

Kunststof gevelbeschietingen

Kunststof is een steeds vaker gebruikt bouwmateriaal als het aankomt op gevelbeschietingen. Dit komt omdat gevels in principe aan de volgende eisen moeten voldoen: weersbestendig, duurzaam en een goed aanzicht. De gevelbeschietingen van Deceuninck, Werzalit, Keralit en Protex voldoen hier ruimschoots aan. Hieronder lichten wij de interessante kenmerken van deze alternatieven uit.

Deceuninck levert onder andere de volgende aan te raden producten:

deceuninck

WERZALIT werkt met zeer innovatieve materialen, waardoor deze zich onderscheiden door minimaal onderhoudswerk. Daarnaast is dit kunststof bestand tegen vocht, hitte, mechanische belasting én insecten.

werzalit kopie

De gevelbeschietingen van Keralit zijn onderhoudsarm, hoogwaardig en niet van echt hout te onderscheiden. Dit zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Met keuze uit 3 verschillende modellen en meer dan 30 kleuren, zijn de mogelijkheden te over.

Keralit

Protex is een merk van specialist Fetim en staat bekend om het zogenaamde “sponningmodel”. De vormgeving zorgt ervoor dat Protex horizontaal én verticaal kan worden gemonteerd.

protex

Wat het nu zo interessant maakt? De door-en-door gekleurde kunststof kern is bekleed met een superieure Renolit kleurfolie met een houtnerfstructuur. Dit zorgt ervoor dat u geniet van de uitstraling van hout, zonder de uitdagingen van hout. Zo is Protex ongevoelig voor vocht en schimmels.

Houtvezel gevelbeschieting

Op het gebied van houtvezel gevelbeschieting raden wij Trespa Pura NFC® aan. Bij Pruyssen zien wij dit als de perfecte keuze voor verticale gevelbeschieting in een moderne of traditionele opzet.

Daarnaast is het gemakkelijk te hanteren en op maat te maken. De mogelijkheden tot horizontale of verticale montage, naast elkaar of als potdekselwerk zorgen voor maximale vrijheid in het ontwerp.

Trespa

Massief hout

Naast bovenstaande materialen, zijn gevelbeschietingen ook mogelijk in massief hout. Omdat het aanbod in modellen en kleuren erg groot is, geven wij u graag meer informatie over producten, leveranciers en houtsoorten. Bekijk voor meer informatie ook de houtwijzer.

Gevelbeschietingen van Pruyssen

Voor de waarde van uw huis of andere gebouw is het van groot belang om te kiezen voor de juiste gevelbeschietingen. Bij Pruyssen snappen we dat u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Wilt u graag meer informatie of advies voor uw project? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!